a kép illusztráció
Bögrés kuglóf
Hozzávalók:2 bögre rétesliszt1 bögre kristálycukor1 bögre tej½ bögre étolaj1 egész tojás1 tasak vanillincukor1 tasak sütőpor4 evőkanál darált dió
Elkészítés:A hozzávalókat simára keverjük, majd kikent kuglófformába tesszük. Előmelegített sütőben kb.: 160°C-on 45 percig sütjük.Amint megsült és kihűlt porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
Citromos kuglóf
Hozzávalók:
1. 24 dkg margarin
2. 24 dkg porcukor
3. 1 tasak vaníliás cukor
4. 2 db citrom reszelt héja
5. ½ citrom leve
6. 4 db egész tojás
7. 24 dkg liszt
8. 1 csapott teáskanál sütőpor
A bevonathoz:
1. 12 dkg porcukor
2. kevés citromlé
3. 2 evőkanál darabolt pisztácia
Elkészítés:
A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és citromlevével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzá adjuk. A liszttel elkevert sütőport beleszitáljuk, és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 160 fokon 60 percig sütjük. A mázhoz a porcukrot a citromlével habosra keverjük, a kihűlt kuglófra öntjük, majd a kuglófot pisztáciával díszítjük.
Citromos kuglóf egyszerűbben
Hozzávalók:
1. 3 db egész tojás
2. 25 dkg cukor
3. 1 csomag porélesztő
4. 2 dl tej
5. 35 dkg liszt
6. 2 dl étolaj
7. 1 db citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 dl tejet és a porélesztőt. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citromlevét. Végül a lisztet és az étolajat keverjük hozzá. Kilisztezett formában tűpróbáig sütjük.